måndag 11 januari 2010

Världens lättaste efterrätt.

Nog den lättaste efterrätten jag någonsin har börjat göra efter muffins. Går på ett kick och är perfekt när man ska vara många på besök eller liknande! Prova om du inte har gjort det. Det är mycket lättare än det ser ut!

Du behöver:
smör
2 ägg
1,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl hallonsylt

Gör såhär:
Sätt igång ugnen på 280 grader. Smörj ett smörpapper med lite fett. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda sedan ner mjöl och bakpulver i blandningen. Denna smeten lätter du sedan ut på smörpappret och låter den vara i ugnen i fem minuter. Du tar sedan ut sen och strör den med socker (OBS! Tunt lager). Vänd på kakan och bre hallonsylt eller annan sylt med den fortfarande är varm och rulla ihop den på långsidan. Linda sedan det sockriga bakplåtspappret runt om tårtan och låt svalna. Efter ungefär en kvart borde du kunna ta bort plasten och skära det i skivor. Då är det klart för servering!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar