Bilden är lånad från recept.nu
Du behöver:
till grunderna:
2.5 dl florsocker
3.25 dl vetemjöl
1 ägg
100g smör
citronkrämen:
2 st ägg
1.29 dl socker
2 st citroner, skalet
1 dl citronsaft
150 g rumstempererat smör
Gör såhär:
1. Blanda smör, mjöl, ägg och florsocker till en fin deg och låt den stå i kylen i omkring 30 minuter.
2. Sätt ugnen på 230 grader.
3. Lägg ut degen över en pajform (ungefär 2-4 mm tjock brukar bli lagom) och låt den stå i nedre delen av ugnen i 6 minuter.
4. Blanda socker, citronsaft, ägg och citronskal i en kastrull. Låt det värmas upp till ungefär 85 grader. Termometer till detta finns att köpa i vanlig livsmedelsbutik, heter hushållstermometer.
5. Häll över krämen i en värmetålig skål. Låt den sedan stå tills den når rumstemperatur (8 grader).
6. Blanda smöret med krämen och häll det i pajskalet.
7. Låt stå tills krämen stelnat
8. Klart för servering! Smaklig måltid.
till grunderna:
2.5 dl florsocker
3.25 dl vetemjöl
1 ägg
100g smör
citronkrämen:
2 st ägg
1.29 dl socker
2 st citroner, skalet
1 dl citronsaft
150 g rumstempererat smör
Gör såhär:
1. Blanda smör, mjöl, ägg och florsocker till en fin deg och låt den stå i kylen i omkring 30 minuter.
2. Sätt ugnen på 230 grader.
3. Lägg ut degen över en pajform (ungefär 2-4 mm tjock brukar bli lagom) och låt den stå i nedre delen av ugnen i 6 minuter.
4. Blanda socker, citronsaft, ägg och citronskal i en kastrull. Låt det värmas upp till ungefär 85 grader. Termometer till detta finns att köpa i vanlig livsmedelsbutik, heter hushållstermometer.
5. Häll över krämen i en värmetålig skål. Låt den sedan stå tills den når rumstemperatur (8 grader).
6. Blanda smöret med krämen och häll det i pajskalet.
7. Låt stå tills krämen stelnat
8. Klart för servering! Smaklig måltid.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar