söndag 18 oktober 2009

Kycklingtacos

Detta är som vanlig tacos men du ersätter köttfärsen med kycklig. Sedan kan du ju variera de övriga ingredienserna men jag brukar ha detta för det blir en så god mix av sallad, purjulök, ost och kyckling. Ett starkt tips är att inte blanda in någon sås och om ni ska göra det så ta något naturellt som creme fraiche. Det är så otroligt lätt att radera bort smaken ifrån de övriga ingredienserna om man tar fel sorts sås till fel sorts matDu behöver (för 4 personer):
1 grillad kyckling
4 cm purjolök
12 tacoskal
2 1/2 dl riven isbergssallat
1 dl riven ost
1 burk tacosås eller salsa

Gör såhär:
1. Starta ungnen på 175 grader.
2. Ta bort benen ur kycklingen och skär sedan kycklinen i strimlor. Spelar ingen roll om den serveras kall eller varm.
2. Sprid ut tacoskalen på en plåt och värm i ugnen i fem minuter.
3. Skölj purjulöken och skär den i halvcentimeters stora bitar.
4. Skölj isbergssalladen och riv den i bitar.
5. Riv osten
6. Lägg ingredienserna ifrån punkt 3-5 i skålar.
7. Servera de varma tacoskalen med kycklingen.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar