tisdag 24 november 2009

Mjuk pepparkaka

Jag var uppe med tuppen imorse trots sovmorgon med min mor för att baka en av mina favoritkakor kring julen. Det är ju dags nu innan julen och så. Vi bakar alltid våra julkakor helgen till första advent och det är samtidigt som vi julpyntar. Nu tänkte jag tipsa er om min favoritkaka efter lussekatter och det är mjuk pepparkaka. En perfekt kaka som man kan ta fram när en släktning kommer på oväntat besök.


Du behöver:
2 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 påse pepparkakskryddor (finns i livsmedelsbutik)
1 ½ dl gräddfil
75 g smält margarin

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ägg och socker poröst och blanda sedan in gräddfil och smält margarin. Efter detta blandar du ner torrvarorna (mjöl, bakpulver och pepparkakskryddor) och blandar till en jämn smet. Häll ner den färdiga smeten i en smörad och brödad form. Grädda i mitten av ugnen i omkring 45 minuter för att få den perfekt fluffig. Ta ut och låt halvsvalna. Den smakar bäst om den serveras ljummen.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar