Cheescake är något av de bakverk som jag kunnat göra allra längst förutom kanelbullar. Det är en glassaktig rätt som man gör på bara ett par enkla ingredienser. Enkelt och gott, funkar både vardagar och helger. Frystid är ungefär 3-6 timmar beroende på hur mjuk/hård man vill ha den.
Du behöver (till en form):
3 ägg
1 ½ dl socker
Ett halvt paket philadelphiaost (stora paketet)
3 dl grädde
Digestive kex (tag efter behag)
Gör såhär:
1. Krossa digestive i botten av en frystålig form
2. Knäck 3 ägg men separera äggvita och ägggula ifrån varandra i olika skålar.
3. Vispa äggvitan med elvisp tills du kan hålla den över huvudet utan att äggvitan rör på sig.
4. Blanda socker, ägggula och philadelphiaost i en annan skål och blanda till de fått en mjuk och jämn konsistens.
5. Vispa grädden i en tredje skål tills den blivit tillvispad lagom tjock.
6. Blanda alla tre skålar i den största skålen (spelar inte så stor roll vilken men tänk på att det blir mer smet än det kan se ut). Vispa sedan allting med elvisp tills det blivit en fluffig smet.
7. Häll i formen/formarna och in i frysen. Låt stå i 3-6 timmar beroende på hur du vill ha den.
8. Klar att servera. Lägg gärna lite upptinade bär ovanpå för att få en ännu godare smak. Jag kan rekommendera björnbär, hallon eller jordgubbar på sommaren och kiwi på vintern.
fredag 25 september 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar