tisdag 15 september 2009

Köttfärsfylld Squash

rKöttfärsfyllda grönsaker är väldigt vanligt. Men jag gillar inte paprika eller liknande att fylla med så jag har testat Squash istället. Det blev supergott tillsammans och att ha Ris och annanssallad till gjorde att mixen av smakerna blev väldigt gott. Det funkar lika bra till vardags som till helg.

Du behöver (anpassa mängden efter smak):
Köttfärssås (om du vill ha mitt speciella recept så kolla under bilden)
½ squash per person
Ris
Annanas
Isbergssallad
Riven ost

Gör såhär: Sätt ungnen på 225 grader. Rensa squashen så du har lite fruktkött kvar + skalet. Ställ squasharna i mitten av ugnen i ungefär 10 minuter eller tills de är mjuka. Ta ut de och häll köttfärsen i "båtarna" som squasharna nu liknar. Efter att du hällt i det så lägg riven ost över. Förbered riset och ställ samtidigt in squasharna i ungnen ytterligare en gång tills osten har smällt. Sen är de klara för servering. Till detta kan du ha ris och annanassallad men givetvis kan man ändra efter smak.

Funkar lika bra vilken dag som helst på veckan!

Min speciellt köttfärssås!
Du behöver (anpassa mängd efter smak):

Köttfärs
Tomatpuré
Krossade tomater
Köttbuljong
Kryddor
Lök

Gör såhär: Fräs löken i margarin tills den fått en gyllenbrun färg. Häll sedan ner köttfärsen och stek till den för sig. När den blivit kornig så som du vill ha den så häll ner tomatpuré och krossade tomater och låt det blandas tills de fått en fin röd färg. Krydda efter smak och häll ner köttbuljong (2 tärningar på 800 gram brukar vara lagom) tills det fått den feta konstistens som just du vill ha. Krydda så som du tycker det är gott. Min kryddning är och ska förbli min lilla hemlighet tills vidare!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar