onsdag 16 december 2009

Knäck

Juletider ute i världen nu. Snön faller omkring oss. Tekannorna fylls oftare och oftare och de varma spisarna används mycket mer än förr under året. Nu i juletider när snön yrar omkring utanför fönstret och granen glittrar i vardagsrummet. Då vore det väl gott att kunna gotta sig med någonting riktigt mjukt och gott för både kropp och själ. Det är de berömda knäckkolorna och det är lättare än man tror.


Du behöver:
2 dl sirap
2 dl grädde
2 dl strösocker
Gör såhär:
Blanda ingredienserna i en kastrull. Koka upp på låg värme för att minska risken för att de blir bränt. Du måste ha tålamod med kokandet och när du känner att de börjar tjockna mer och mer så kan du göra så kallat kulprov för att veta när det är klart. Det gör du genoma att hälla lite smet i ett glas med vatten. Du vet att kulprovet är bra om du kan ta knäcken och rulla det till en boll i handen. Då så tar du smeten och häller ner i någonting som fungerar bra att hälla i supersmå formar med. Du häller sedan smeten i små knäckformar och låter det stå och stelna. Färdigt för servering! Ät och njut

0 kommentarer:

Skicka en kommentar