Färdiga bottnar
Du behöver:
150 g mandelmassa
1 dl strösocker
½ dl äggvita
½ dl ströbröd
100 g margarin
1 ½ dl siktat florsocker
1 ägggula
2 tsk vaniljsocker
Smält choklad (beror på hur mycket du vill ha)
Gör såhär:
Ställ ugnen på 200 grader. Blanda först till bottnarna med mandelmassa som du river grovt, strösocker, äggvita och ströbröd. Den klumpiga degen lägger du ut på en form och ställer in mitt i ugnen i ungefär 10 minuter, eller tills du ser att bottnarna får gyllenbrun färg . Låt bottnarna svalna. Blanda ihop margarin, florsocker, ägggula och vaniljsocker till en smörig kräm och smeta på bottnarna så att det bildar små torn. Dessa ställer du sedan in i kylen tills smeten har stelnat. Då doppar du kakorna i den smälta chokladen och låter chokladen smälta. Klara för servering!
150 g mandelmassa
1 dl strösocker
½ dl äggvita
½ dl ströbröd
100 g margarin
1 ½ dl siktat florsocker
1 ägggula
2 tsk vaniljsocker
Smält choklad (beror på hur mycket du vill ha)
Gör såhär:
Ställ ugnen på 200 grader. Blanda först till bottnarna med mandelmassa som du river grovt, strösocker, äggvita och ströbröd. Den klumpiga degen lägger du ut på en form och ställer in mitt i ugnen i ungefär 10 minuter, eller tills du ser att bottnarna får gyllenbrun färg . Låt bottnarna svalna. Blanda ihop margarin, florsocker, ägggula och vaniljsocker till en smörig kräm och smeta på bottnarna så att det bildar små torn. Dessa ställer du sedan in i kylen tills smeten har stelnat. Då doppar du kakorna i den smälta chokladen och låter chokladen smälta. Klara för servering!
0 kommentarer:
Skicka en kommentar